Проверки на НАП. Свързване на касовите апарати с НАП - срокове, глоби и санкции. Блокиране на фискалното устройство при липса на дистанционна връзка с НАП

Какви данни предава касовия апарат в НАП. GSM връзка на касовите апарати с национална агенция по приходите

ЗА НАС
полезни съвети и препоръки
ПРОДУКТИ
УСЛУГИ
ПРОМОЦИИ
ЗА КОНТАКТИ

РЕКЛАМА

 Оборудване за барове, ресторанти, хотели. Резервни части и сервизно обслужване.

голям метален сейф

 

Какво представлява GPRS връзката на касовите апарати с НАП.

Дистанционна връзка на касовите апарати с Националната аггенция по приходите.  Схема на GPRS връзката между фискалните устройства и сървара на НАП

Дистанционната връзка между фискалните устройства и сърварите на Националната агенция по приходите се осъществява посредством GPRS модем и GSM мрежата на избран от потребителя мобилен оператор (M-tel, Теленор или Vivacom). Част от старите фискални устройства могат да се доработват и да осъществяват връзка с НАП посредством външен данъчен терминал (GPRS модем). Една част от старите устройства имат възможност за добавяне на външен данъчен теминал. При повечето от новите устройства данъчния терминал е вграден. Новите устройства могат да се ползват веднага, след закупуването или преработката. Регистрирането в НАП става в момента на закупуването през дистансионната връзка с НАП. Така отпадна нуждата собственика на фискалното устойство да посещава офис на НАП след закупуването му. Това важи също за бъдещите промени по устройството (промяна на дейността, адреса на обекта и т.н.) както и за евентуалната му дерегистрация.

Ако GPRS модема остане без връзка с НАП (без обхват) повече от 3 дни, фискалното устройство блокира (не могат да се издават фискални бонове) до осигуряването на връзка. Контролната лента на електронен носител (КЛЕН) при новите фискални устройства представлява аналог на хартиената контролна лента при старите. Тя представлява сменяема памет в която се съхранява точно копие на отпечатаните от касовия апарат документи, като по желание на потребителя може да се разпечатва на хартия. При новите устройства с КЛЕН отпада необходимостта да се пазят хартиени контролни ленти в обекта. При запълване на КЛЕН, сервизната фирма която поддържа устройството монтира нов празен КЛЕН като съхранението на запълнения е отговорност на собственика на касовия апарат.

Наредба N Н-18 от 13-ти декември 2006 г. 2009г., (изм. ДВ. бр.49 от 29 Юни 2010 година) за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.


 

 


 

Ревю на касов апарат ZIT 2007 BG-KL

Ревю на касов апарат ELICOM TBS-KL

Ревю на касов апарат Daisy Perfrct S-KL

Ревю на касов апарат Daisy Micro C-KL

Ревю на касов апарат Tremol ZM-KL

Съобщения за грешка при касовите апарати.

Проблеми при работа с касов апарат.

Актуализация на касовите апарати Датекс поради промяна в НАП платформата.

Извадки от закона за автомобилните превози, касаещи издаването на билети от фискални устройства.

Какво представлява GPRS връзката на касовите апарати с НАП.

ДОМАШЕН КОЗУНАК НА КОНЦИ-
лесна рецета за начинаещи

 

изпълнителна агенция по горите

ЕМСИ ООД Варна