Проверки на НАП. Свързване на касовите апарати с НАП - срокове, глоби и санкции. Блокиране на фискалното устройство при липса на дистанционна връзка с НАП. Подмяна на касовите апарати от 2018 и нови изисквания на НАП. Як працює касовий апарат?

Какви данни предава касовия апарат в НАП. GSM връзка на касовите апарати с национална агенция по приходите. 2018 смяна на касовите апарати поради нови изисквания от НАП. Касові апарати від всіх провідних виробників.

ЗА НАС
полезни съвети и препоръки
ПРОДУКТИ
УСЛУГИ
ПРОМОЦИИ
ЗА КОНТАКТИ

 

Голям метален сейф. Подмяна на старите касови апарати и нов софтуер от 2018. Сучасні касові апарати в Варне.

 

Какво представлява GPRS връзката на касовите апарати с НАП.

Дистанционна връзка на касовите апарати с Националната аггенция по приходите. Смяна на касовите апарати от 2018 - срокове и глоби от НАП. Схема на GPRS връзката между фискалните устройства и сървара на НАП. Як працює касовий апарат?

Дистанционната връзка между фискалните устройства и сърварите на Националната агенция по приходите се осъществява посредством GPRS модем и GSM мрежата на избран от потребителя мобилен оператор (M-tel, Теленор или Vivacom). Част от старите фискални устройства могат да се доработват и да осъществяват връзка с НАП посредством външен данъчен терминал (GPRS модем). Една част от старите устройства имат възможност за добавяне на външен данъчен теминал. При повечето от новите устройства данъчния терминал е вграден. Новите устройства могат да се ползват веднага, след закупуването или преработката. Регистрирането в НАП става в момента на закупуването през дистансионната връзка с НАП. Така отпадна нуждата собственика на фискалното устойство да посещава офис на НАП след закупуването му. Това важи също за бъдещите промени по устройството (промяна на дейността, адреса на обекта и т.н.) както и за евентуалната му дерегистрация.

Ако GPRS модема остане без връзка с НАП (без обхват) повече от 3 дни, фискалното устройство блокира (не могат да се издават фискални бонове) до осигуряването на връзка. Контролната лента на електронен носител (КЛЕН) при новите фискални устройства представлява аналог на хартиената контролна лента при старите. Тя представлява сменяема памет в която се съхранява точно копие на отпечатаните от касовия апарат документи, като по желание на потребителя може да се разпечатва на хартия. При новите устройства с КЛЕН отпада необходимостта да се пазят хартиени контролни ленти в обекта. При запълване на КЛЕН, сервизната фирма която поддържа устройството монтира нов празен КЛЕН като съхранението на запълнения е отговорност на собственика на касовия апарат.

Наредба N Н-18 от 13-ти декември 2006 г. 2009г., (изм. ДВ. бр.49 от 29 Юни 2010 година) за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.


 

 

 


 

Ревю на касов апарат Eltrade A1 KL

Ревю на касов апарат ZIT 2007 BG-KL

Ревю на касов апарат ELICOM TBS-KL

Ревю на касов апарат Daisy Perfrct S-KL

Ревю на касов апарат Daisy Micro C-KL

Ревю на касов апарат Tremol ZM-KL

Съобщения за грешка при касовите апарати.

Проблеми при работа с касов апарат.

Извадки от закона за автомобилните превози, касаещи издаването на билети от фискални устройства.

Какво представлява GPRS връзката на касовите апарати с НАП.

Иформация за бисквитки и политика за поверителност.

 

В офиса ни приемаме плащания с кредитни карти.

Купете касов апарат или електронна везна с кредитна карта MasterCard, VISA, Maestro, Visa Electron, VPay, Union Pay или JCB. технополис, техномаркет, зора, техмарт.

Подмяна на касовите аапрати - 2018 нова наредба на НАП. Касовий апарат в Варне.