Касов апарат - Проблеми при работа. Обучение за работа с касов апарат. Как да постъпя? Внимание! Препълнена фискална памет! Магазин и сервиз във Варна. Як працює касовий апарат?

Касов апарат - Проблеми при работа. Нещо обърках на касовия апарат, как да изчистя грешката? Истината за касовите апарати. Магазин и сервиз във Варна. Касові апарати від всіх провідних виробників.

ЗА НАС
полезни съвети и препоръки
ПРОДУКТИ
УСЛУГИ
ПРОМОЦИИ
ЗА КОНТАКТИ

 

Касов апарат - Проблеми при работа. Курсове за работа с касов апарат, помощ при проблем с касов апарат. Магазин и сервиз във Варна. Сучасні касові апарати в Варне.

 

Проблеми при работа с касов апарат

Тук ще се опитаме да съберем най-често срещаните случаи на неправилно боравене които се наблюдават най-вече при неопитните касиери.

Принтерът не печата.

Съвременните печатащи устройства работят на принципа на директния термопечат. Това означава, че нагревателите вградени в керамичната глава прогарят хартиена лента покрита с термочувствително вещество, което почернява при висока температура. Можете да си направите следния експеримент - поставете хартията върху твърда и гладка повърхност и прекарайте по нея твърд предмет, който не е остър (за да не я скъса). Ако драскате по чувствителната страна, ще се появи черна линия. С това е свързана една от най-честите ситуации при които принтера не печати - поставянето на хартията с нечувствителната страна към керамичната глава. При обръщане на хартията проблема изчезва. При касовите апарати които не са оборудвани с устройство за лесно зареждане на хартиената ролка съществува още една възможност - след зареждане на хартията оператора забравя да затвори главата и така при печат тя не докосва главата и съответно липсва печат върху хартията.

Касовият ми апарат натрупва оборот.

Това е друга доста често срещана ситуация. Получава се, когато касиера по невнимание вместо Z отчет с нулиране, при приключване на деня пуска X отчет само четене. При него оборота не се записва във фискалната памет и съответно не се отчита. По този начин той остава за следващия ден и така се получава въпросното натрупване. Освен това се натрупват и регистрите за служебно въведените оборотни пари за ресто. Дали е допусната подобна грешка може лесно да се провери, като се погледне надписа в края на отчета залепен в касовата книга. Той трябва да е "ФИСКАЛЕН БОН". Ако вашият касов апарат е с актуален фирмуер (софтуер) отговарящ на най-новите изисквания на НАП, то той няма да допуска работа на следващия ден, ако не е отчетен предишния. Повечето модели касови апарати сами си пускат автоматично дневния отчет в тази ситуация. Като някои модели касови апарати имат настройка дали отчета да се изпечати или не, докато при други се изисква отговор от касиера, дали иска да има отчета на хартия.

 

 

 

 

 


 

Ревю на касов апарат Eltrade A1 KL

Ревю на касов апарат ZIT 2007 BG-KL

Ревю на касов апарат ELICOM TBS-KL

Ревю на касов апарат Daisy Perfrct S-KL

Ревю на касов апарат Daisy Micro C-KL

Ревю на касов апарат Tremol ZM-KL

Съобщения за грешка при касовите апарати.

Проблеми при работа с касов апарат.

Извадки от закона за автомобилните превози, касаещи издаването на билети от фискални устройства.

Какво представлява GPRS връзката на касовите апарати с НАП.

Иформация за бисквитки и политика за поверителност.

 

В офиса ни приемаме плащания с кредитни карти.

Купете касов апарат или електронна везна с кредитна карта MasterCard, VISA, Maestro, Visa Electron, VPay, Union Pay или JCB. технополис, техномаркет, зора, техмарт.

Касов апарат - Проблеми при работа. Не умея да работя с касов апарат, къде мога да се науча? Магазин и сервиз във Варна. Касовий апарат в Варне.