Обучение за работа с касов апарат. Как да постъпя? Внимание! Препълнена фискална памет!

Нещо обърках на касовия апарат, как да изчистя грешката? Истината за касовите апарати.

ЗА НАС
полезни съвети и препоръки
ПРОДУКТИ
УСЛУГИ
ПРОМОЦИИ
ЗА КОНТАКТИ

РЕКЛАМА

 Оборудване за барове, ресторанти, хотели. Резервни части и сервизно обслужване.

курсове за работа с касов апарат, помощ при проблем с касовия апарат

 

Проблеми при работа с касов апарат

Тук ще се опитаме да съберем най-често срещаните случаи на неправилно боравене които се наблюдават най-вече при неопитните касиери.

Принтерът не печата.

Съвременните печатащи устройства работят на принципа на директния термопечат. Това означава, че нагревателите вградени в керамичната глава прогарят хартиена лента покрита с термочувствително вещество, което почернява при висока температура. Можете да си направите следния експеримент - поставете хартията върху твърда и гладка повърхност и прекарайте по нея твърд предмет, който не е остър (за да не я скъса). Ако драскате по чувствителната страна, ще се появи черна линия. С това е свързана една от най-честите ситуации при които принтера не печати - поставянето на хартията с нечувствителната страна към керамичната глава. При обръщане на хартията проблема изчезва. При касовите апарати които не са оборудвани с устройство за лесно зареждане на хартиената ролка съществува още една възможност - след зареждане на хартията оператора забравя да затвори главата и така при печат тя не докосва главата и съответно липсва печат върху хартията.

Касовият ми апарат натрупва оборот.

Това е друга доста често срещана ситуация. Получава се, когато касиера по невнимание вместо Z отчет с нулиране, при приключване на деня пуска X отчет само четене. При него оборота не се записва във фискалната памет и съответно не се отчита. По този начин той остава за следващия ден и така се получава въпросното натрупване. Освен това се натрупват и регистрите за служебно въведените оборотни пари за ресто. Дали е допусната подобна грешка може лесно да се провери, като се погледне надписа в края на отчета залепен в касовата книга. Той трябва да е "ФИСКАЛЕН БОН".

 

 

 

 

 


 

Ревю на касов апарат Eltrade A1 KL

Ревю на касов апарат ZIT 2007 BG-KL

Ревю на касов апарат ELICOM TBS-KL

Ревю на касов апарат Daisy Perfrct S-KL

Ревю на касов апарат Daisy Micro C-KL

Ревю на касов апарат Tremol ZM-KL

Съобщения за грешка при касовите апарати.

Проблеми при работа с касов апарат.

Извадки от закона за автомобилните превози, касаещи издаването на билети от фискални устройства.

Какво представлява GPRS връзката на касовите апарати с НАП.

Иформация за бисквитки и политика за поверителност.

 

В офиса ни приемаме плащания с кредитни карти.

Купете касов апарат или електронна везна с кредитна карта MasterCard, VISA, Maestro, Visa Electron, VPay, Union Pay или JCB

Не умея да работя с касов апарат, къде мога да се науча?